TFA Dostmann Ltd – Германия

Със своите над хиляда продукти TFA Dostmann GmbH е една от водещите фирми за производство на продукти, свързани с метеорологични измервания. Основана през 1964 г. , компанията е семеен бизнес и от 1993 г. насам е управлявана от Аксел Достман. Централният офис и производство е в Reicholzheim (близо до Wertheim, Германия ) и в него работят 110 души . Средно годишно TFA изпълнява около 80 000 поръчки ревняващи се на 6,5 милиона продукта в 80 страни.
tfa-uredВ Reicholzheim на площ 6300 кв. м е създадена модерна производствена база за производство на термометри , барометри, влагомери и компаси , където ежегодно се произвеждат два милиона капилярни термометъра, извършва се калибриране и други производствени процеси.
Гамата TFA се характеризира със свои собствени иновативни технологии и изключителен дизайн . TFA е в тясно сътрудничество с метеоролози , ИТ специалисти и дизайнери за разработването на своите нови продукти.
TFA Dostmann е част от групата „Dostmann Group“ състояща се от „Wanner Technik“, „Pumpen GmbH“ и „Dostmann electronic“, където работят повече от 230 човека.